ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Lawsuit for Greek Marbles

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - CONTACT

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - CONTACT
e.mail:mgvavour@gmail.com - v.ch.maria@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ..

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ..
..ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

Иск против Британского музея Мраморные скульптуры Парфенона

دعوى قضائية ضد المتحف البريطان رخاميات البارثينون

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΗ.

Προσθέστε άρθρα, απόψεις, πληροφορίες, καταγγελίες και γενικά ό,τι θεωρείτε πως θα πληροφορήσει τους Ελληνες και θα ευαισθητοποιήσει αναγνώστες. Αγωνιστείτε με ένα ακατανίκητο όπλο: την ενημέρωση των Ελλήνων δια μέσου του Διαδικτύου και των ΒLOGGERS!!

MAΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΥΣΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Νοιώθω ξεχωριστή ως Ελληνίδα. Αγαπώ και την πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου με όλα τα καλά αλλά και τα κακά που κουβαλάμε. Με πονάει το χάλι μας, με εξοργίζει η πονηριά μας, με θλίβει το ραχάτι μας, αλλά δεν παρέβλεψα ποτέ και το μεγαλείο μας.Και τέλος, δεν επιτρέπω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να χλευάζει και να «μικραίνει» το ΄Εθνος μου. Σε κανέναν απολύτως.Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τους «αναίμακτους» πολέμους που η πατρίδα μας υφίσταται και αναρωτιέμαι αν τους καταλαβαίνουμε όλοι όπως ακριβώς είναι: ΠΟΛΕΜΟΙ χωρίς αίμα με τραγική κατάληξη.Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ο διεθνής διασυρμός μας πριν τους Ολυμπιακούς. ΠΟΛΕΜΟΣ είναι και τώρα με τους γελοίους καιροσκόπους που «βιάζουν» αγάλματα και μας κατατάσσουν σε όποια κατηγορία επιθυμούν όχι μόνο γιατί και εμείς τους δίνουμε δικαίωμα αλλά και για να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ να ξέρουν τα παιδιά μας χίλιες όλες κι όλες ελληνικές λέξεις. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ τα άδεια από γνώση Πτυχία των νέων μας. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ τα έξοδα για τους εξοπλισμούς. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ σκληρότατος και ανελέητος ο θησαυρισμός των εμπόρων ως άλλοι μαυραγορίτες. Ο χειρότερος όμως ΠΟΛΕΜΟΣ είναι να κλέβει κάποιος και να παρακρατά την αρχαία σου κληρονομιά. Να την τεμαχίζει, να την σπαράσσει να την κατακλέβει. Να γεμίζει με αυτήν δικά του Μουσεία και στα δικά μας να υπάρχουν γύψινα εκμαγεία τους.Είναι ακόμα χειρότερος ΠΟΛΕΜΟΣ να σε αποκαλεί ανίκανο να την έχεις. Είναι ακόμα χειρότερος να την εκμεταλλεύεται και να την χρησιμοποιεί για έσοδα του δικού του Κράτους. Είναι ακόμα τρισχειρότερος να σε χλευάζει, να σε κοροϊδεύει και να είναι πρόθυμος «να σου τα δανείσει» για… δυο τρεις μήνες!!Την ημέρα που παρακολουθούσα στα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά να βάζει στην θέση του ένα κομμάτι παράστασης που μας είχε επιστρέψει κάποιο Μουσείο από την Ευρώπη, ενώ όλο το άλλο κομμάτι της σύνθεσης ήταν εκμαγείο, συγκλονίστηκα. Στα χέρια του Υπουργού είδα τα χέρια της πατρίδας μου που έτρεμαν και μάζευαν τα κομμάτια από το ξεσκισμένο της φουστάνι προσπαθώντας να καλύψουν την γύμνια της και όχι τα δικά του. Και τον Δεκέμβριο, πήγα στο ΜΟΥΣΕΙΟ μαζί με μέλη της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ «ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ» της οποίας είμαι πρόεδρος. Η ψυχή μου μαρμάρωσε μπροστά στα εκμαγεία της ζωφόρου. Ένιωσα ένα πέλαγος αγανάκτησης, έναν θυμό ατέλειωτο. Εκτιμώ και σέβομαι τον Βρετανικό Λαό. Όμως θέλω να μας σέβεται και εκείνος.Και έκανα την μήνυση.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΑΓΩΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ! ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΠΗΛΙΝΟ ΠΛΑΚΙΔΙΟ ΕΠΕΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ!!
Πήλινο πλακίδιο 4.000 ετών επιστράφηκε στο Ιράκ από την Ολλανδία
Επρόκειτο να πωληθεί σε ολλανδική ιστοσελίδα δημοπρασίας
14/01/2010 | 21:30 Τελευταία Ενημέρωση 21:50 14/01/2010

Το Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Λίντεν
προηγούμενο 1 από 1επόμενο
--------------------------------------------------------------------------------
Η Ολλανδία επέστρεψε στο Ιράκ ένα πήλινο πλακίδιο 4.000 ετών που ανακαλύφθηκε λίγο πριν πωληθεί σε ολλανδική ιστοσελίδα δημοπρασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ολλανδίας.

Το πλακίδιο, μήκους 7 εκατοστών και πλάτους 4,5 εκατοστών προέρχεται από την αρχαία τοποθεσία της Ουρ στα νότια του Ιράκ και επιστράφηκε στην ιρακινή πρεσβεία στην Ολλανδία, κατά τη διάρκεια τελετής του Εθνικού Μουσείου Αρχαιοτήτων στο Λίντεν (φωτό), σύμφωνα με το μουσείο.

Το πλακίδιο φέρει μία διοικητική λίστα με αριθμούς, ονόματα και πληρωμές για παρεχόμενες υπηρεσίες και χρονολογείται περίπου από το 2.050 π.Χ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2009 σε ιστοσελίδα δημοπρασιών, ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Πολιτισμού.

"Ο ιδιοκτήτης παραιτήθηκε εθελουσίως από το αντικείμενο αφού ενημερώθηκε ότι η εμπορία αντικειμένων τέχνης από το Ιράκ είναι παράνομη", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το πλακίδιο θα εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Λίντεν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου μαζί με 69 άλλα ιρακινά αρχαιολογικά αντικείμενα στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο "Επιστροφή στο Ιράκ".

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: