ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Lawsuit for Greek Marbles

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - CONTACT

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - CONTACT
e.mail:mgvavour@gmail.com - v.ch.maria@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ..

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ..
..ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!!

Иск против Британского музея Мраморные скульптуры Парфенона

دعوى قضائية ضد المتحف البريطان رخاميات البارثينون

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΗ.

Προσθέστε άρθρα, απόψεις, πληροφορίες, καταγγελίες και γενικά ό,τι θεωρείτε πως θα πληροφορήσει τους Ελληνες και θα ευαισθητοποιήσει αναγνώστες. Αγωνιστείτε με ένα ακατανίκητο όπλο: την ενημέρωση των Ελλήνων δια μέσου του Διαδικτύου και των ΒLOGGERS!!

MAΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΥΣΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Νοιώθω ξεχωριστή ως Ελληνίδα. Αγαπώ και την πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου με όλα τα καλά αλλά και τα κακά που κουβαλάμε. Με πονάει το χάλι μας, με εξοργίζει η πονηριά μας, με θλίβει το ραχάτι μας, αλλά δεν παρέβλεψα ποτέ και το μεγαλείο μας.Και τέλος, δεν επιτρέπω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να χλευάζει και να «μικραίνει» το ΄Εθνος μου. Σε κανέναν απολύτως.Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τους «αναίμακτους» πολέμους που η πατρίδα μας υφίσταται και αναρωτιέμαι αν τους καταλαβαίνουμε όλοι όπως ακριβώς είναι: ΠΟΛΕΜΟΙ χωρίς αίμα με τραγική κατάληξη.Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ο διεθνής διασυρμός μας πριν τους Ολυμπιακούς. ΠΟΛΕΜΟΣ είναι και τώρα με τους γελοίους καιροσκόπους που «βιάζουν» αγάλματα και μας κατατάσσουν σε όποια κατηγορία επιθυμούν όχι μόνο γιατί και εμείς τους δίνουμε δικαίωμα αλλά και για να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ να ξέρουν τα παιδιά μας χίλιες όλες κι όλες ελληνικές λέξεις. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ τα άδεια από γνώση Πτυχία των νέων μας. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ τα έξοδα για τους εξοπλισμούς. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ σκληρότατος και ανελέητος ο θησαυρισμός των εμπόρων ως άλλοι μαυραγορίτες. Ο χειρότερος όμως ΠΟΛΕΜΟΣ είναι να κλέβει κάποιος και να παρακρατά την αρχαία σου κληρονομιά. Να την τεμαχίζει, να την σπαράσσει να την κατακλέβει. Να γεμίζει με αυτήν δικά του Μουσεία και στα δικά μας να υπάρχουν γύψινα εκμαγεία τους.Είναι ακόμα χειρότερος ΠΟΛΕΜΟΣ να σε αποκαλεί ανίκανο να την έχεις. Είναι ακόμα χειρότερος να την εκμεταλλεύεται και να την χρησιμοποιεί για έσοδα του δικού του Κράτους. Είναι ακόμα τρισχειρότερος να σε χλευάζει, να σε κοροϊδεύει και να είναι πρόθυμος «να σου τα δανείσει» για… δυο τρεις μήνες!!Την ημέρα που παρακολουθούσα στα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά να βάζει στην θέση του ένα κομμάτι παράστασης που μας είχε επιστρέψει κάποιο Μουσείο από την Ευρώπη, ενώ όλο το άλλο κομμάτι της σύνθεσης ήταν εκμαγείο, συγκλονίστηκα. Στα χέρια του Υπουργού είδα τα χέρια της πατρίδας μου που έτρεμαν και μάζευαν τα κομμάτια από το ξεσκισμένο της φουστάνι προσπαθώντας να καλύψουν την γύμνια της και όχι τα δικά του. Και τον Δεκέμβριο, πήγα στο ΜΟΥΣΕΙΟ μαζί με μέλη της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ «ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ» της οποίας είμαι πρόεδρος. Η ψυχή μου μαρμάρωσε μπροστά στα εκμαγεία της ζωφόρου. Ένιωσα ένα πέλαγος αγανάκτησης, έναν θυμό ατέλειωτο. Εκτιμώ και σέβομαι τον Βρετανικό Λαό. Όμως θέλω να μας σέβεται και εκείνος.Και έκανα την μήνυση.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΑΓΩΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ! ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΤΟ ΙΡΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ



Ιράν κατά Βρετανικού Μουσείου για τον Κύρο
Διακοπή ερευνητικών σχέσεων
06/02/2010 | 21:39 Τελευταία Ενημέρωση 21:39 06/02/2010

Ο Κύλινδρος του Κύρου

--------------------------------------------------------------------------------
Το Ιράν διέκοψε τις σχέσεις του με το Βρετανικό Μουσείο μετά την άρνηση του Μουσείου να παραδώσει στην Τεχεράνη έναν αρχαίο περσικό θησαυρό, το λεγόμενο «Κύλινδρο του Κύρου», που σχετίζεται με το Πέρση βασιλιά του 6ου π.Χ. αιώνα.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Οργανισμός Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιράν έθεσε διορία δύο μηνών στο Βρετανικό Μουσείο.

Ωστόσο, το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο ότι τα σχέδια για την παράδοση αυτού του σπουδαίου αρχαιολογικού θησαυρού καθυστερούν λόγω αδιευκρίνιστων «τεχνικών» ζητημάτων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κρατικού Οργανισμού Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το μουσείο πρότεινε να παραδώσει τον Κύλινδρο τον Ιούλιο αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό. Για το λόγο αυτό η Τεχεράνη διακόπτει τους δεσμούς της με το Βρετανικό Μουσείο, δηλαδή τη συνεργασία της σε αρχαιολογικό, εκθεσιακό και ερευνητικό επίπεδο.

Ο Οργανισμός σκοπεύει επίσης να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην UNESCO υποστηρίζοντας ότι το Ιράν υπέστη οικονομική ζημία ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης του Βρετανικού Μουσείου.

Ο Κύρος θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες της αρχαίας Περσίας, που κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις πρώτες και μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του κόσμου, δύο αιώνες προτού η περιοχή κατακτηθεί από τον Μέγα Αλέξανδρο.
ΠΗΓΗ:ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: